Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat ook aan volgende generaties aantrekkelijke bestemmingen kunnen worden aangeboden.
De ANVR-reisbranche voelt zich hierbij betrokken en zet zich in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO). Zo voldoet ons bedrijf aan de ANVR-DTO verplichting, waarbij de reisonderneming o.a. een daartoe opgeleide coördinator heeft aangesteld die met goed gevolg een examen heeft afgelegd. Ook hebben wij een beleidsverklaring en een programma met praktische maatregelen opgesteld, waarin staat beschreven hoe wij nu en in de toekomst met de zorg voor het milieu omgaan. Deze verklaring en programma kunt u nalezen door op onderstaande links te klikken. Maar duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel. Praktische informatie hierover leest u op de ANVR-website.
Travel Trend steunt klimaatprojecten van Regreener. Wij kiezen hierbij voor tastbare impact en leveren jaarlijks een bijdrage aan de volgende projecten, die plaatsvinden op bestemmingen die door onze reizigers graag bezocht worden:
In 2024 hebben wij tevens € 5700 geïnvesteerd in een drijvende barrière in een rivier op Bali, die voorkomt dat het plasticafval de zee bereikt (Certificate ID: vg4iUa). Ongeveer 90% van het mariene plastic dat door rivieren naar de oceaan wordt getransporteerd, komt namelijk voort uit slechts 10 rivieren. Na China staat Indonesië op de tweede plaats als ’s werelds grootste bijdrager aan dit soort afval dat bijdraagt aan het plasticprobleem in de oceaan.
Het Wereld Natuur Fonds geeft de ‘foute’ souvenirs-brochure uit, waarin u erop gewezen wordt dat sommige producten/souvenirs in het buitenland gemaakt zijn ten koste van bedreigde dier- of plantensoorten. Bij invoer in Nederland kunnen deze producten hoge boetes opleveren. U kunt deze brochure bestellen bij het WNF telefoon: 0900-1962 (€ 0,15 per minuut). Of kijk op wnf.nl.
Travel Trend steunt actief de ANVR en ECPAT-NL in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn op misbruik van kinderen. Bij ECPAT-NL kan een informatieve brochure worden besteld met nadere informatie. ECPAT-NL is bereikbaar via telefoon: 020 420 37 71, e-mail: info@ecpat.nl of ga naar ecpat.nl.